selamat ulangtahun kelahiran imamku!


Assalamualaikum! happy wekend uols!

Baru ni 31st January 2013 merupakan bezday my lover! ala siapa lagi kalau bukan ucuk acem si jantung hati azie tu.. hehehe.. even dah berusia 27 tapi en somi kata sweet 17 katanya.. wahhh jiwa muda tu!!! ngeee.. biar muda tapi matang hokei! ^_^

bercerita tentang sambutan bezday, bila dah tua2 sweet ni, *nak gak cakap suweett.. => rasanya tak sesuai nak sambut macam zaman-zaman remaja dulu kan.. kalau dulu main baling-baling tepung, baling-baling telur bagai, tapi bila dah usia semakin dewasa, cara sambutannya agak berbeza sekali! tapi azie tetap rindukan pengalaman-pengalaman sambutan bezday bersama kawan-kawan sekolah ngn kawan-kawan kat u.. tapi semuanya hanya tinggal kenangan yang tersemat indah dalam hati! 



kenangan suprise bezday my lover last year at usm!


berbalik cerita sambutan bezday en somi untuk tahun 2013 ni, azie memang planning hanya menyambutnya berdua dan secara ala kadar.. dan kebetulan hari lahirnya jatuh pada hari bekerja, jadi sambutannya agak sangat simple!  cukup la sekadar ada kenangan yang boleh diingat dan dicerita untuk anak-anak nanti.. hihihi

selama kami bersama, azie belum pernah menghadiahkan en somi fresh flower.. *so tak romantik azie ni kan :p even masa bercinta mahupun dah kawen ni.. sebelum ni prefer hadiah barang-barang yang boleh digunakan dan tahan lama.. so untuk bezday kali ni, azie mahukan kelainan.. even tak boleh digunakan tapi ia boleh diingati selamanya.. :) azie yakin en somi tak kan tahu atau tak boleh agak azie akan kasi fresh flower.. sebab sebelum ni, sebulan atau 2 bulan sebelum bezday dia, azie akan tanya dia, apa yang dia nak dapat/teringin dalam masa terdekat.. even azie tak bagitahu dia tentang hadiah bezday, pastinya soalan tu akan membuatkan dia dah dapat agak.. hihihi

untungnya office depan mall ni adalah kita senang nak membeli belah tanpa sebarang pengawasan orang lain.. hehehe.. azie dan en somi akan sentiasa bersama ke mana saja.. jadi susah untuk azie nk handle suprise kalau dia ada.. so sehari sebelum bezday, after balik kerja cepat-cepat masuk wangsa walk mall cari kedai bunga. nasib baik ada.. deal ngn tuan kedai untuk delivery ke batu caves (opis en somi).. ok done! tak sabar tunggu esoknya!

tapi ada cabarannya jugak.. apabila en somi sampai je depan opis azie untuk amik azie balik kerja, azie tengok muka dia lain macam.. siap dok tempat penumpang lagi.. then soh azie drive.. tak larat katanya.. azie sentuh dahi dan leher dia, ya ampun!! panas sangat! terus kami p klinik.. 

en somi demam! dapat MC.. alaaaa how my bezday suprise? aduh!!! 

fikir punye fikir, menggagau cari no tel kedai bunga malam-malam, Allah bagi jalan azie dapat no hp si tuan kedai.. azie terus mesej si tuan kedai mintak tukar alamat.. fuhhh nasib baik tuan kedai kata sempat lagi! Alhamdulillah.. 

keesokannya dapat jugak en somi fresh rose with rocher! ^_^ suprise sangat! hihihi

selama 27 tahun, ini kali pertama dapat bunga katanya.. ^_^


then malamnya, kami p dinner kat de palma hotel ampang.. napa pilih hotel ni? sebab hotel ni sangat dekat dengan rumah.. ^_^

di sebabkan malam hari 31/1 tu adalah malam jumaat, jadi kami pilih hotel yang dekat dengan rumah.. after baca yassin lepas jumaat, baru kami p dinner.. 

ok layan gambar la ye! 

 baru sampai, entrance







 food sume best.. puas ati!



 


 sampai rumah!





 NOTA TANGAN: selamat ulangtahun kelahiran imamku! moga terus menjadi imamku hingga ke hujung nyawa dan pimpinku ke syurga! aminn




 

 


1 comment:

  1. Happy birthday Azman..

    So sweet couple...=)

    ReplyDelete