bukan ke membazir itu amalan syaiton yang di rejam??


atas nasihat kawan-kawan, baru-baru ni azie ada survey-survey mata baru azie..hikhikhik.. survey punya survey, azie sangat berkenan sangat dengan 1 spec yang amat menarik dan menawan..lagi-lagi harga amat-amatlah berpatutan.. memang tergiler-giler wa cakap sama lu.. hohoho.. tapi tak terus beli sebab azie survey masa lunch hour kat opis, so en somi tiada di sisi rasa cam tak pandai lak nak wat keputusan.. so hold dulu pembelian supaya boleh minta pendapat en somi.. ye la kn.. mestilah la kena tanya en somi.. dye yang akan tengok kita 24 jam.. jika sesuai n cantik, pasti lagi boleh memikat hati dia bukan?? (^_^) 

 harapan tinggal harapan.. hukhukhuk.. tapi think +ve.. bukan rezeki spec merah ini bersama tuan yang bernama azie.. 

Di saat azie tengah berangan-angan nak bergaya pakai spec merah yang azie sangat berkenan di hati, tetiba en somi cakap ngan azie.. "tu spec sayang ada dalam beg kamera".. ha???? cepat-cepat azie berlari-lari anak untuk mendapatkan beg kamera dengan harapan biarlah spec lama azie tu hilang terus.. huhuhu..kalau hilang terus, tak de la azie bersalah sangat kalau nak beli spec merah idaman kalbu tu..(^_^)

tapi biasa orang kata, jika niat tak baik mesti tak dikabulkan Tuhan kan.. hohoho.. rupa-rupanya misteri kehilangan spec lama azie telah terjawab.. azie pernah cerita tentang spec lama azie di sini.. antara sedih dan terharu, azie pun terima dengan hati yang terbuka dengan kehadiran semula spec lama.. hancusss harapan nak memiliki spec merah! adeiii.. 

orang kata, kalau nak beli boleh je tapi untuk apa kita membazir.. bukan ke membazir itu amalan syaiton yang di rejam?? so tamo kawan ngan syaiton itu.. lagipun spec azie tu masih baik conditionnya.. masih boleh digunakan, masih boleh berkhidmat dengan sebaiknya.. so apa sebab mahu membazir..? cuma tak stylo la beb cam spec merah mak ngah tu..!!

lama giler godek-godek gerobok file gambar utk cari gambar pakai spec..ni je yg ada.. spec ni cam idup segan mati tak maw.. digunakan bile darurat je.. tapi sekarang seperti kelahiran semula sebab tuannya amat-amat memerlukan perkhidmatannya..

NOTA TANGAN: panjang umur si spec lama bertuankan cik puan azie nih..(^_^)


No comments:

Post a Comment