Jemputan ceramah di Poly Tech Mara, Kuala LumpurPoly tech MARA kuala lumpur baru ini menganjurkan program 'business kick start week 6' untuk pelajar course Business. 

azie di jemput sebagai salah seorang penceramah program tersebut dalam slot bertajuk IMEJ & KETRAMPILAN usahawan.. azie berkongsi kepentingan imej dan ketrampilan bagi seorang usahawan dan memberikan tips-tips berguna apabila menjadi usahawan di kalangan pelajar

program ini sangat dekat di hati azie kerana azie juga mempunyai pengalaman menjadi seorang usahawan bermula di institut pengajian tinggi lagi (kedai printing 24jam dalam bilik asrama di usm) ^_^

memberikan nasihat dan tips dari pengalaman sendiri amat mengujakan pelajar tanpa mengabaikan perkara utama iaitu cemerlang dalam belajar.

mahu succes dalam 2 bidang sekaligus adalah cabaran yang sangat tinggi.. tapi jika kita tahu teknik dan caranya, ia adalah sesuatu yang manis untuk dialui.

kaitan imej dan ketrampilan dalam diri pelajar mahupun usahawan sangat perlu untuk menentukan sejauhmana kita dapat pergi dalam kedua-dua bidang..

moga perkongsian itu bermanfaat untuk semua.. inshaAllah
NOTA TANGAN : Ciptakan pengalaman seindahnya kerana itulah pembelajaran terhebat dlm diri kita
No comments:

Post a Comment