Mengapa orang berjaya itu berjaya?MENGAPA ORANG BERJAYA ITU BERJAYA?!!! 

✔ Sikap mereka berbeza : Mereka tak suka komplen, mengeluh atau merungut. Orang gagal sebaliknya sentiasa komplen dan mengeluh. Mereka sentiasa tidak berpuas hati. Mereka tak sabar, banyak tunggu dan nanti. 

Orang berjaya sentiasa bertindak, mereka tidak menunggu sesiapa. Mereka tidak pernah duduk saja (walaupun kedengaran bisnes mereka duduk saja-saja, hakikatnya mereka ligat cari peluang serta cipta peluang kepada insan lain). 

✔ Mereka sentiasa pantas : Pantas buat keputusan. Pantas buat tindakan. Tahu atau tidak, mereka buat saja. Nak bisnes buat je. Tak pernah fikir masalah. Jadi atau tak jadi itu nombor dua. Yang penting mereka bertindak. 

 ✔ Mereka sentiasa invest untuk kejayaan mereka. Invest ilmu, invest wang, invest tenaga, invest masa, invest pengorbanan. 

 ✔ Mereka membina networking yang bagus : Apa maksud networking...? Anda adalah siapa kawan anda. Bulatan kawan-kawan yang berjaya, mereka pasti berjaya. Jadi upgrade lingkungan bulatan kawan-kawan kita. Jangan sembarangan memilih kawan. 

✔ Mereka dah buat keputusan dari awal untuk berjaya. Sebelum bertindak, mereka dah set dalam minda untuk sukses dan hebat!!! 

 ✔ Mereka berkawan dengan orang yang betul. Mereka belajar cara orang berjaya lakukan. 

✔ Mereka tidak bertangguh : Mereka tidak memberi alasan. Kejayaan adalah kepantasan. Bisnes adalah kepantasan. 

 ✔ Mereka tidak terpengaruh dengan kutukan orang sekeiling. Jangan melayan cakap orang. Mereka tidak hiraukan perkara remeh temeh. Mereka tidak melayan kutukan dan hinaan orang. 

 ✔ Fokus : Fokus pada satu bisnes sahaja. Fokus pada satu bidang sahaja. Di mana ada peluang, di situ ada kekayaan. 

✔ Mereka konsisten dan persisten. Tak mudah putus asa. Tak mudah mengalah. Mereka sentiasa excited dan melakukan yang terbaik untuk diri mereka. 

Buktikan pada mereka di luar sana kerana kita adalah yang terbaik di kalangan yang terbaik!!! 

KAU, AKU, KITA ADALAH INSAN YANG SANGAT HEBAT!!! 
aamiin NOTA TANGAN : beringat dan mengingati diri sendiri
No comments:

Post a Comment